Цагаан сарын баяраар хүнсний бүтээгдэхүүнийг бэлтгэх хадгалахдаа дараах зөвлөмжийг дагаж мөрдөхийг зөвлөмжийг ХӨСҮТ-ийн захирал Байгальмаа хүргэлээ. Тэрбээр хэлэхдээ

  • Хүнсний бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэсэн он сар өдөр, хадгалалтын хугацаа болон нөхцөлийг сайтар шалгах
  • Лаазалсан, нөөшилсөн, хагас боловсруулсан хүнсний бүтээгдэхүүнд ан цав үүсэх эсэх, чанар байдал нь алдагдсан эсэхийг заавал шалгаж авах.
  • Өндөг өндгөн бүтээгдэхүүн, Майонез, кремтэй бялуу, жигнэмэг зэрэг хөргүүрт хадгалах ёстой бүтээгдэхүүний хөргүүртэй газраас худалдан авах хэрэгтэй

 

  • Баярын ширээн дээр ууц, чанасан мах тавихдаа удаа хугацаагаар ил задгай тавихгүй байхад анхаарч шөнөдөө сэрүүн газар хадгалж хэрэглэх
  • Бууз, салат зэрэг бүтээгдэхүүнийг хонуулж хэрэглэхээс татгалзах хэрэгтэй
  • Түүхийгээр хэрэглэдэг жимс ногоогоо сайтар угааж хэрэглэх
  • Хоол хүнсээ сайтар чанаж болгох
  • Ундны усыг заавал буцалгаж хэрэглэхийг зөвлөж байна. 

Хоолны хордлогот халдварын өвчлөлийн шинж тэмдэг: 

  • 24 цаг буюу нэг хоногт гурав буюу түүнээс дээш хугацаагаар суулгах, бөөлжих, 
  • 37.5 градусаас дээш халуурвал ХӨСҮТ, болон өрхийн эмнэлэгтээ хандана уу" гэлээ.